2016 1786
2045 7776

Håndværkerfradrag 2022

Håndværkerfradrag Maler 2022

Håndværkerfradrag 2022 – Du kan stadig nå det!

 Hvis du har fået udført et håndværksmæssigt stykke arbejde i dit hjem i løbet af det seneste år, har du sikkert med glæde set frem til det såkaldte håndværkerfradrag. De kloge politikere kalder det for ”boligjobordningen”, og du har haft god grund til at glæde dig til tilbagebetalingen fra SKAT. Hidtil har skattebesparelsen nemlig ligget på hele 26%. Men nu er det desværre snart ved at være slut.

 

Regeringen har lukket kassen i

 I december 2021 offentliggjorde den siddende regering den nye finanslov for 2022. Sammen med finansloven kom den oplysning frem, at det eftertragtede håndværkerfradrag snart vil høre fortiden til. Det skyldes, at den danske økonomi er godt presset. Politikerne har altså været nødsaget til at finde steder at sparre, og håndværkerfradraget virkede som et oplagt sted.

Det lader egentligt heller ikke til, at håndværkerne er specielt kede af det nye tiltag. Snarere tværtimod. Danskerne har tilsyneladende været lidt for ivrige efter at bygge og renovere de seneste år, hvilket har gjort håndværkerbranchen til en meget presset branche. Den nye finanslov skal dermed gerne være en hjælp til håndværkerne, som nu skulle få mere tid og bedre arbejdsforhold.

 

Se at komme ud af starthullerne!

 Gode arbejdsforhold til håndværkerne er der nok ingen, som kan ryste på hovedet ad. Men det er da en skam at gå glip af den økonomiske gevinst. Specielt hvis du har gået og sat næsen op efter en tilbagebetaling. For at konkretisere det lidt, svarer de 26% til, at du får 1300 kroner retur, hvis du har brugt 5000 kroner på reparationer, byggeri eller installationer. Det er jo ikke så lidt.

Heldigvis behøver du ikke at blive snydt for de 26%, men du skal altså til at skynde dig. Udfasningen af håndværkerfradraget indtræffer først i april 2022, så du har til og med den 31. marts til at sende dine oplysninger til SKAT.

 

Hvad skal du have nået inden april 2022?

 Hvis du har haft en håndværker ansat til at klare en praktisk arbejdsopgave i dit hjem, skal du altså til at komme i gang. Men du kan måske også lige akkurat nå at få ordnet nogle af de håndværksmæssige hængepartier, der stadig står og råber til himlen. De arbejdsopgaver, som ikke længere giver tilbagebetaling efter april, er blandt andet disse:

 

 • Vandskuring af facaden
 • Udvendige reparationer og maling
 • Isolering af tag, gulve, loft og ydermure
 • Fjernelse af brændeovn
 • Udskiftning af glas i døre og vinduer
 • Installation og reparation af solceller
 • Montering af diverse varmepumper
 • Montering af aircondition

Det er altså med at få fat i din lokale maler, murer, tømrer, blikkenslager eller VVS’er, hvis du vil sikre dig selv en besparelse.

 

Bare rolig – Ingen rører dit servicefradrag

 Men alt behøver nu heldigvis ikke at være totalt stress og jag. Dit servicefradrag vil nemlig fortsætte som hidtil. Du kan derfor slå koldt vand i blodet, hvis du spekulerer i at få professionelle til at tage sig af nogle af de mere tilbagevendende opgaver som rengøring, vinduespudsning, børnepasning og havearbejde.

Totalentreprise – et helstøbt projekt og en gennemsigtig proces

Det kan være et omfattende arbejde at totalrenovere sin trappeopgang, facade eller enkelte rum i husstanden. I mange tilfælde kan der være behov for både maler-, murer- og tømrerarbejde for at udføre en helstøbt renovering, som giver et pænt resultat og øger holdbarheden i fremtiden. Hvis du drømmer om en omfattende renovering, kræver det således, at du har både tid og overblik til at jonglere mange bolde i luften på samme tid. Det gælder især, hvis du ønsker at få hjælp udefra til dit kommende boligprojekt, da du så skal være i kontakt med en maler, murer, tømrer og eventuelt arkitekt på samme tid. Eftersom det kan være meget tidskrævende og uoverskueligt med et stort boligprojekt, vælger mange mennesker at kontakte en håndværker, som har mulighed for at stå for alle dele af din renovering. Hos Malerfirmaet Sommerlund er vi totalentreprenører og kan derved stå for hele din boligentreprise.

Giv din trappeopgang nyt liv med en renovering

”Buuuuzz”. Når du åbner hoveddøren for dine gæster, og de efterfølgende træder ind i din opgang, danner de sig hurtigt et indtryk af din bolig ud fra trappeopgangens udseende. Det tager nemlig ikke lang tid for mennesket at danne sig et førstehåndsindtryk, og derfor har en trappeopgang en stor indflydelse på den samlede oplevelse af dit kontor eller private hjem. I den forbindelse er især mange erhvervsdrivende og foreninger opmærksomme på at have en flot og vedligeholdt trappeopgang, som byder kunderne velkommen med flotte gelændere og ny maling. Men vi får faktisk også mange henvendelser fra private ejendomsejere, der ligeledes ønsker sig en pæn og inviterende trappeopgang.

Hvis du ønsker at give din opgang nyt liv, har Malerfirmaet Sommerlund mange års erfaring med at renovere trappeopgange for mere end 100 kunder. Vi står således altid til rådighed med både gode boligråd og et par arbejdssomme håndværkerhænder.

Facaderenovering er sundt for din bolig

Hvis du bor i hus, gård eller lignende, er det ofte en god idé at renovere din boligs facade i ny og næ. Dit hjems yderste vægge bliver udsat for meget, og det kan derfor være en god idé med en facaderenovering, så din bolig er beskyttet de næste mange år. En renovering er samtidig også din mulighed for at give dit hjem et nyt look, eftersom du beskytter dine vægge ved at male dem. En facaderenovering er et stort projekt, og det kræver, at du anvender den rigtige maling og teknik for at du opnår det perfekte resultat. Hos Malerfirmaet Sommerlund kan vi hjælpe dig med at beskytte dine facader ved at male væggene i din drømmefarve.

Forny din bolig med et friskt lag maling

Hvid, gul, rød eller beige? Væggene i dit hjem trænger af og til til et nyt lag maling for at forblive flotte og holdbare. Der er mange danskere, der selv vælger at male deres bolig, men faktisk kan det i mange tilfælde godt betale sig at få professionel malerhjælp.

Hvis du selv vælger at gribe malerrullen, kræver det både en sikker hånd, erfaring og ikke mindst en god mavefornemmelsefor, for at du ender op med et flot slutresultat. I nogle tilfælde bliver laget af maling nemlig enten for tyk eller tynd, hvilket kan gøre væggene ujævne og mindre pæne.

Samtidig er der et stort forarbejde forbundet med at male vægge indendørs, hvilket oftest kan tage meget af din tid, og det glemmer mange at medregne i deres malingsprojekt.

Vil du vide mere om hvordan du kommer godt i gang med din maler-projekt, så læs med her. 

Find de rigtige farver til din boligs vægge

Overvejer du at male væggene i dit soveværelse i en rolig, mørkegrå farve? Eller vil du gerne gøre dine børns værelse farverigt?

Der kan være mange gode grunde til at male væggene i sin bolig. Men inden du åbner malerbøtten og svinger med den brede pensel, så kan det være en god idé at kontakte en ekspert på området først. Det er nemlig en dyr fornøjelse, hvis du fortryder igen.

Hos Malerfirmaet Sommerlund har vi mange års erfaring med vægdekoration og maling. Vi kan således give dig gode råd om farver og farvekombinationer, så dine vægge får de rette farver første gang.

 • "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore"

  - Glad Kunde

 • "Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur"

  - En anden glad kunde

 • "Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit"

  - En tredje glad Kunde

Nogle af vores glade kunder…

Adresse

Malerfirmaet Sommerlund Aps
Classensgade 51
2100, København Ø
Tlf: 2016 1786 eller 2045 7776
CVR Nummer: 33591829fmkbbanner_large_da_06Find os!

Medlem af

Danske Malermestre

×

Skriv

Ring

Menu