2016 1786
2045 7776
Håndværkerfradrag 2022

Håndværkerfradrag Maler 2022

Håndværkerfradrag 2022 – Du kan stadig nå det!

 Hvis du har fået udført et håndværksmæssigt stykke arbejde i dit hjem i løbet af det seneste år, har du sikkert med glæde set frem til det såkaldte håndværkerfradrag. De kloge politikere kalder det for ”boligjobordningen”, og du har haft god grund til at glæde dig til tilbagebetalingen fra SKAT. Hidtil har skattebesparelsen nemlig ligget på hele 26%. Men nu er det desværre snart ved at være slut.

 

Regeringen har lukket kassen i

 I december 2021 offentliggjorde den siddende regering den nye finanslov for 2022. Sammen med finansloven kom den oplysning frem, at det eftertragtede håndværkerfradrag snart vil høre fortiden til. Det skyldes, at den danske økonomi er godt presset. Politikerne har altså været nødsaget til at finde steder at sparre, og håndværkerfradraget virkede som et oplagt sted.

Det lader egentligt heller ikke til, at håndværkerne er specielt kede af det nye tiltag. Snarere tværtimod. Danskerne har tilsyneladende været lidt for ivrige efter at bygge og renovere de seneste år, hvilket har gjort håndværkerbranchen til en meget presset branche. Den nye finanslov skal dermed gerne være en hjælp til håndværkerne, som nu skulle få mere tid og bedre arbejdsforhold.

 

Se at komme ud af starthullerne!

 Gode arbejdsforhold til håndværkerne er der nok ingen, som kan ryste på hovedet ad. Men det er da en skam at gå glip af den økonomiske gevinst. Specielt hvis du har gået og sat næsen op efter en tilbagebetaling. For at konkretisere det lidt, svarer de 26% til, at du får 1300 kroner retur, hvis du har brugt 5000 kroner på reparationer, byggeri eller installationer. Det er jo ikke så lidt.

Heldigvis behøver du ikke at blive snydt for de 26%, men du skal altså til at skynde dig. Udfasningen af håndværkerfradraget indtræffer først i april 2022, så du har til og med den 31. marts til at sende dine oplysninger til SKAT.

 

Hvad skal du have nået inden april 2022?

 Hvis du har haft en håndværker ansat til at klare en praktisk arbejdsopgave i dit hjem, skal du altså til at komme i gang. Men du kan måske også lige akkurat nå at få ordnet nogle af de håndværksmæssige hængepartier, der stadig står og råber til himlen. De arbejdsopgaver, som ikke længere giver tilbagebetaling efter april, er blandt andet disse:

 

 • Vandskuring af facaden
 • Udvendige reparationer og maling
 • Isolering af tag, gulve, loft og ydermure
 • Fjernelse af brændeovn
 • Udskiftning af glas i døre og vinduer
 • Installation og reparation af solceller
 • Montering af diverse varmepumper
 • Montering af aircondition

Det er altså med at få fat i din lokale maler, murer, tømrer, blikkenslager eller VVS’er, hvis du vil sikre dig selv en besparelse.

 

Bare rolig – Ingen rører dit servicefradrag

 Men alt behøver nu heldigvis ikke at være totalt stress og jag. Dit servicefradrag vil nemlig fortsætte som hidtil. Du kan derfor slå koldt vand i blodet, hvis du spekulerer i at få professionelle til at tage sig af nogle af de mere tilbagevendende opgaver som rengøring, vinduespudsning, børnepasning og havearbejde.

 • "Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore"

  - Glad Kunde

 • "Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit, sed quia consequuntur"

  - En anden glad kunde

 • "Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit"

  - En tredje glad Kunde

Nogle af vores glade kunder…

Adresse

Malerfirmaet Sommerlund Aps
Classensgade 51
2100, København Ø
Tlf: 2016 1786 eller 2045 7776
CVR Nummer: 33591829fmkbbanner_large_da_06Find os!

Medlem af

Danske Malermestre
×

Skriv

Ring

Menu